Mijn missie is om
hart en hoofd

op één lijn te brengen

Mag ik je uitdagen naar de werkelijkheid te luisteren in plaats van haar toe te spreken? Mijn missie is om hoofd en hart (intuïtie) meer op één lijn te brengen en daardoor betere bedrijfresultaten voor jezelf en je team(s) te bereiken. Ik ben Sarah, systemisch coach, bedrijfsantropoloog, kritisch luisteraar, idealist en raadgever.

Waarom Soulstrategies?

Als kind voelde ik al vrij goed aan wat zich tussen de regels afspeelde tussen mensen. Gefascineerd door (machts)patronen, rituelen en gewoontes binnen organisaties, wilde ik alles leren over het doorgronden en blootleggen hiervan.

Children are your greatest teachers

Zeven jaar lang ging ik met plezier op in het werk, maar na het krijgen van mijn oudste dochter liep ik tegen mezelf aan. Wat ik me niet realiseerde is dat kinderen ‘heat-seeking missiles’ zijn voor triggers en ieder niet verwerkt trauma. In de ‘tropenjaren’ had ik vaak het gevoel dat ik emotioneel in een andere dimensie zat. Met andere moeders maakte ik daar wel flauw de grapjes over, maar
ondertussen…


Zeker als er iets mis ging of mijn kinderen simpel weg niet luisterden kon ik soms buitenproportioneel ontploffen. Alsof er een knop om ging en ik in een andere staat terecht kwam.

Het ergste was dat ik maar bleef schreeuwen… ik kon niet stoppen. Het rationele deel van mijzelf keek als het ware naar het tafereel en kon alleen nog maar denken ‘niet goed! Alarm!’ help waarom kan ik niet stoppen, loop dan toch weg!.. Maar het hek was al van de dam.

Oud onverwerkt trauma ligt stilletjes onder de oppervlakte te wachten. Het sluimert in je lijf en hersenen en maakt geen geluid tot je in het dagelijks leven ineens tegen een situatie aan looptwaardoor ‘de bom af gaat.’ Dan is het ‘game over.’

Ik nam ontslag en ging een opleiding familie opstellingen doen. Ik ontdekte aan den lijve welke patronen je vast kunnen zetten én houden. Welke ‘bommetjes er bij mij onder de oppervlakte lagen
te sluimeren.’ Langzaamaan lukte het ze te ontmantelen en ontstond er overzicht.


Inmiddels 3 opstellingen opleidingen (bij Hylke Bonnema, Elmer Hendrix en het NTI NLP) verder, plus allerlei zelfstudie leerde ik steeds beter hoe ik hoofd en hart meer met elkaar op één lijn kon brengen.

Sommige dagen voelen nog steeds alsof overal bommen af gaan…;-)

Gelukkig is het leven een grote oefening en is er geen diploma uitreiking of quick fix. Met Soulstrategies is mijn bedoeling om je in contact te brengen met ‘de strategie van je ziel’ Ik vind
het systemische werk hiervoor het mooiste ‘instrument.’ Het laat je in je lijf voelen wat er in de diepte (op zielsniveau) speelt.

Een opstelling of het nu om een zakelijke of persoonlijke vraag gaat leidt je weg van alle constructen in je hoofd. Alles wat we hebben bedacht en van overtuigt zijn. Dit verwart veel mensen. Een opstelling nodigt uit om ‘je hoofd de dienaar te laten zijn van het hart’

Deze manier van kijken staat voor mij centraal bij het begeleiden van persoonlijke en zakelijke vragen. Met als doel in contact te zijn met je bezieling, wat ik ook wel je innerlijk kompas noem. Die werkt het beste als hoofd en hart meer op 1 lijn zijn!

In veel bedrijven wordt met name je hoofd gestimuleerd. Het najagen van targets, KPI’s en jaarplannen wordt een doel op zich, in plaats van dat ze middel zijn om wat je werkelijk verlangt te bereiken.