koptekst
koptekst

koptekst volgt

Wanneer het gedrag of de fysieke klacht (ziekzijn) van je kind je buitenproportioneel raakt of uit evenwicht brengt, kan een kindertolk traject uitkomst bieden.

KINDEREN SPIEGELEN ONZE ZIEL

Overgang naar ouderschap is immens. Niemand kan je er op voorbereiden en het is altijd anders dan verwacht. Ik geloof dat je deze overgang soepeler kan laten verlopen als je goed in contact staat met je lijf en intuïtie. Dat is je kompas. Zo zal je steviger kunnen staan in het ouderschap. Als systemisch coach bied ik je graag handvatten aan op het sociale, emotionele en mentale vlak.

Ik ben geen psycholoog, vroedvrouw, doula of kraamzorg, mocht je daar interesse in hebben dan heb ik vanuit mijn ervaring fijne professionals om mij heen verzameld die dat voor je kunnen verzorgen.

BEGRIJP WAAR GEDRAG VANDAAN KOMT

De onbevangenheid van kinderen zorgt er voor dat ze dwars door al onze maskers heen prikken. Dat komt omdat ze totaal open staan en in het hier en nu zijn. Ze hebben het denken nog niet ontdekt en kunnen volledig opgaan in de ervaring. Sterker nog ze zijn de ervaring.

Dat in tegenstelling tot ons volwassenen. Wij hebben vaak onze ratio, het nadenken en analyseren of verklaren verheven tot een kunst en reduceren de werkelijkheid veel te vaak terug tot een idee in ons hoofd over ‘hoe het zou moeten gaan’ Maar wat als het nu niet gaat zoals jij als ouder in je hoofd hebt? Of je maakt je zorgen en het lukt je niet om te zien wat achter het lastige gedrag zit? Of voelt je gevangen in je eigen gedragspatronen.

DOORBREEK PATRONEN, MAAK DE WEG VRIJ

Loop je vast, ben je zo getriggerd dat je ‘uit de bocht vliegt.’ Het gedrag van je kind(eren) biedt je de mogelijkheid om dieper naar binnen te kijken. Waar komt mijn gedrag (boosheid, verdriet, afwezigheid etc.) vandaan?

Kinderen spiegelen ons onbewust, zeker wanneer het je raakt of uit evenwicht brengt, zegt het vaak meer over jezelf dan over het kind. Ze zijn daarmee wat mij betreft onze beste coaches en therapeuten. Laten we samen kijken welke spiegel jouw kind je onbewust voor houdt.

.

In een Kindertolk consult bespreken we samen het gedrag van je kind.

Na de intake, ga ik aan de slag met de vertaling. In het tolkgesprek, vertaal ik het gedrag terug naar jou als ouder. Soms geeft dit gesprek genoeg aanknopingspunten om zelf aan de slag te gaan. Soms wil je verdieping in de vorm van een opstelling of op een ander manier, daar kunnen we altijd samen een passende vorm voor vinden.

Ik voelde enorm veel energie om meer over mezelf te weten te komen. sarah heeft me geholpen om deze energie te kanaliseren en meer rust in en verbinding met mezelf te gaan ervaren. een grote uitdaging die ik met veel enthousiasme heb aangepakt.

– Tsjitske, 36 jaar

Na een kindertolk traject merk je vaak meer ontspanning in de ouder-kind relatie. Je kunt als ouder het gedrag van je kind beter plaatsen en bent je bewuster van je eigen triggers en kan daardoor anders reageren. In plaats van te projecteren op je kind kun je meer aanwezig zijn in het NU!

Ik voelde enorm veel energie om meer over mezelf te weten te komen. sarah heeft me geholpen om deze energie te kanaliseren en meer rust in en verbinding met mezelf te gaan ervaren. een grote uitdaging die ik met veel enthousiasme heb aangepakt.

– Tsjitske, 36 jaar